Annons

Nytt äventyr för ung företagare

– Jag älskar att ha många bollar i luften samtidigt, berättar 16-åriga Växjöbon Ludvig som nu ger sig in i rekryteringsbranschen.
Växjö • Publicerad 9 augusti 2017
Foto: Privat
Foto: Privat

Som 13-åring startade han sitt första företag. Nu, tre år senare, är han en erfaren entreprenör.

Vi har tidigare skrivit om 16-åriga Växjöbon Ludvig Fondelius som bland annat sålt mobilskal och hoverboards. Nu ger han sig in i ett nytt stort projekt tillsammans med Mobilgubben AB och Kvalitetsgruppen AB.

Annons

– Vi satte oss ner och pratade lite allmänt om vad jag har gjort tidigare och under sommaren samt vilket kontaktnät jag hade och vad jag skulle kunna göra för dem. De berättade hela idéen och det var något jag nappade på direkt, välplanerat, strukturerat och de visste precis vad de ville, säger Ludvig Fondelius.

Denna gång ger han sig in i rekryteringsbranschen. Idén är en tjänst där både företag och privatpersoner kan registrera sig och istället för att erbjuda arbetsgivaren ett vanligt CV kan den arbetssökande ladda upp en video, något som kan underlätta för de med läs- och skrivsvårigheter.

– Arbetsgivaren kommer direkt att se vem du är, vilket kan vara svårt att få fram via ett papper.

Ludvigs uppgift blir att driva projektet framåt och hitta nya kunder. Detta ska han göra tillsammans med ett 20-tal andra medarbetare.

– Jag hoppas kunna kombinera mitt unga tänkande med mitt entreprenörskap och min försäljningsförmåga. Jag vill göra detta till nästa stora grej.

Men Ludvig har mycket annat på gång. Under sommaren har han arbetat för ett företag i Stockholm. Han har också planer på att etablera sig i gamingbranschen.

– Jag älskar att ha många bollar i luften samtidigt, säger Ludvig Fondelius.

Till hösten väntar studier på Teknikum i Växjö. Planen är att läsa ett tekniskt program.

– Till en början kommer jag att fullfölja mina gymnasiestudier. Det är bra att ha något att falla tillbaka på.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons