Annons

Nytt hopp för dansbanan i Växjö

Publicerad 21 februari 2017
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Om mindre än en vecka var tanken att dansbanan Kaskad på Folkets park i Växjö skulle börja rivas. Men en ny förening väcker hopp hos dansarna att få behålla dansbanan.

– Vi kan driva det, det är inga problem, men kommunen måste hjälpa oss med det de har tagit ifrån oss, en tomt och en platta. Vi har haft ett möte med kommunalrådet Anna Tenje (M). Vi vädjar in i det sista. Det är inga bekymmer att driva det, de som gör det nu skulle kunna fortsätta, säger Irén Nilsson, nyvald ordförande i föreningen Växjö nya folkets park, till Smålandsposten.

De hoppas få hjälp av kommunen med flytt, tomt och en platta att placera dansbanan på. Enligt Växjö kommun kan det finnas en öppning att hjälpa till att hitta en tomt men däremot är det svårt med ekonomisk hjälp och en grund för dansbanan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons