Annons

Nytt jättebygge för Växjöföretaget

Publicerad 16 oktober 2017
Foto: MATS HOLMERTZ, BAROMETERN

Just nu byggs ett nytt jättebygge vid Gummifabriken i Värnamo. Den andra etappen blir på nästan 15 000 kvadratmeter och ska innehålla bland annat restaurang, biograf, stadsbibliotek och Auditorium.

Men bygget, som skulle vara klart i somras, är kraftigt försenat och entreprenör har inte kunnat presentera en lösning eller lämna ett tidsplan. Därför säger Värnamo kommunala industrifastigheter AB (VKIAB) upp kontraktet. Ny generalentreprenör blir istället GBJ Bygg med huvudkontor i Växjö.

Annons

– Vi är nöjda över att vi får in en ny generalentreprenör och nytändning i projektet. Vi ser fram emot en ny avtalspart som vi kan driva projektet framåt tillsammans med, säger Tobias Hörnquist, vd för VKIAB, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet står det att anledningen till valet av GBJ Bygg är att de har arbetsledning och personal som har erfarenhet av Gummifabriken och därför blir startsträckan kort.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons