Annons

Nytt jättebygge i Växjö kan stoppas

Växjö • Publicerad 4 januari 2018
Foto: Olof Elfverson

Växjöbaserade fastighetsbolaget Alhansa vill bygga 170 nya bostäder vid Regementsparken i Växjö. Byggplanerna, som funnits i flera år, har dock mötts av kritik från bland annat boende i området och länsstyrelsen. Under vintern eller våren väntas politikerna ta ställningen till om den senaste planförslaget som antas eller inte.

Nu har boende i området än en gång försökt stoppa byggplanerna. Den här gången på grund av paddor, skriver Smålandsposten.

”Innan beslut om detaljplan tas för regementsparken bör en inventering av paddbestånd ske. Under sommaren har det vid flertal tillfällen setts stora paddor som kan vara av stor betydelse för att på så sätt kunna bevara våra fridlysta paddor”, skriver bostadsföreningen Brf Kasernparken i en text till länsstyrelsen och Växjö kommun enligt Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons