Annons

Nytt jättebygge i Växjö

Växjö • Publicerad 28 februari 2018
Foto: BSV Arkitekter & Ingenjörer AB

Växjö Vipers genomför den största satsningen sedan Fortnox Arena byggdes för sex år sedan. För att möta framtiden och skapa bästa möjliga förutsättningar för barn, ungdomar och elit presenterade Vipers under onsdagen planer på ett nytt jättebygge på 19 våningar med namnet ”Stairway to heaven”.

Vid Fortnox Arena ska klubben bland annat bygga tre helt nya spelplaner, en restaurang och matsal i anslutning till A-hallen samt en förskola. Ovanpå nybyggnationen blir det dessutom 80 nya bostadsrätter.

Annons

– Detta är ett tydlig avstamp inför framtiden där Växjö som region och vi som föreningar avser att under lång tid tillhöra toppen inom svensk innebandy såväl gällande elit som talangutveckling, skriver klubbchefen Stefan Angeskog och ordförande Åke Axelsson i ett pressmeddelande.

Under 2018 kommer byggstarten att ske.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons