Annons

Nytt jobb för Carolina Klüft

Växjö • Publicerad 26 april 2018
Foto: Ulrika Malm/SVT

Carolina Klüft har fått ett nytt uppdrag. Hon blir friidrottsexpert på SVT tillsammans med Kajsa Bergqvist och Anders Gärderud.

– Friidrotten är bland de absolut mest populära sporterna hos vår publik. Därför är vi mycket glada att förstärka vårt redan starka friidrottsteam ytterligare. Carolina Klüft är en av våra största genom tiderna och har dessutom redan stor erfarenhet av TV-mediet. En drömvärvning, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande.

Annons

Carolina Klüft har vunnit ett OS-guld, fyra VM-guld, fyra EM-guld, Bragdguldet och Jerringpriset.

– Det har gått sex år sedan jag slutade min aktiva idrottskarriär och nu känns det som jag har fått en lagom distans till friidrotten. Det ska bli väldigt kul att få ägna mer tid på friidrotten och följa de svenska och internationella stjärnorna, säger Carolina Klüft i pressmeddelandet.

Expertdebuten i SVT blir i samband med Diamond League-tävlingen i Oslo den 7 juni. Carolina Klüft kommer därefter att regelbundet medverka i Sveriges Televisions friidrottssändningar under säsongen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons