Annons

Nytt kaos på BUP i Växjö

Publicerad 27 september 2017
Foto: JOHANNA URSJÖ, SMÅLANDSPOSTEN

Under det senaste året har situationen på Barn- och ungdomspsykiatrin, i Växjö, BUP, varit omskriven och uppmärksammad. De senaste månaderna har det förvärrats och nu vittnar personal om att högprioriterade barn inte får den hjälp de behöver. Personalen vädjar därför till klinikledningen att inför ett intagningsstopp för nya patienter, skriver Smålandsposten.

– Folk har varit förtvivlade sedan i vintras och söker sig nu bort från kliniken. Det är inte bara kön till utredning som växer utan även kön till behandling, det är värre än någonsin här, säger en anställd till Smålandsposten.

Annons

Nu har även Växjö kommun tröttnat på situationen och hotar med att köpa in egna BUP-utredningar och sedan skicka notan till Region Kronoberg. Kommunledningen har nu kallat regionledningen till ett möte för att få en förklaring.

– Vi ser mycket allvarligt på detta och lyfter frågan till den högsta politiska nivån. När barn och familjer inte kan gå vidare och få hjälp, utan hamnar i en köproblematik, då stöter det till stora problem, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons