Annons
Nöje

Nytt konstverk på nytt område

Publicerad 23 februari 2016
Linnéa Jörpeland. Foto: Växjö kommun
Linnéa Jörpeland. Foto: Växjö kommun

Ett nytt konstverk ska invigas i Växjö under våren 2017. Verket heter "På Väg" och ska vara uppställt på Södra bantorget i Växjös södra stationsområde.

Konstnären Linnéa Jörpeland är född i Stockholm men är uppvuxen i Växjö. Ett av hennes tidigare verk "Nigning" står på Sandsbroskolan.

Annons

"På väg" är en sju meter lång stenmur med små glasstenar i olika färger inbyggda i muren. En skulptur i form av en pojke balanserar på stenmurens skugga på marken. I marken finns det skoavtryck, spår av hundtassar, ankfötter och gnagare. Dessa blir mer synliga när det regnar ute.

David Johansson är projektledare för Växjö stationsområde och han tycker att verket passar bra in på området.

– Södra bantorget kommer att bli en viktig plats i Växjö. Vi har en hög ambition med utformningen. Temat är modernt småländskt, med tallar och lingonris, på ett nytt sätt. "På väg" blir pricken över i:et, säger han i ett pressmeddelande.

Charlotte Stjernkvist

Konstverket "På Väg" ska ställas upp på Södra bantorget i Växjö. Foto: Växjö kommun
Konstverket "På Väg" ska ställas upp på Södra bantorget i Växjö. Foto: Växjö kommun
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons