Annons

Nytt mastersprogram på Linnéuniversitetet

Publicerad 20 januari 2017
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Till hösten 2019 startar Linnéuniversitetet ett nytt tvåårigt mastersprogram i byggteknik. Projektet ska även resultera i en breddning och förstärkning av forskningen i byggteknik.

– Vi vill att de som studerar ska bli bättre på konsumtionsteknik och energifrågor. Kunskaperna efterfrågas av regionen. Några av de som studerar på ingenjörsnivå på högskolan vill gärna läsa vidare efteråt. Vi hoppas både kunna behålla studenter och locka hit nya framöver, säger Åsa Bolmsvik, lektor vid institutionen för byggteknik och projektledare på Linnéuniversitetet, till Smålandsposten.

Annons

Linnéuniversitetet har fått ett bidrag på 2,4 miljoner kronor från stiftelsen för kunskap och kompetens som gör att projektet, som blir engelskspråkigt, kan startas den 1 april i år.

Läs mer om satsningen här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons