Annons

Nytt storbygge planeras i Växjö

Växjö • Publicerad 2 maj 2018
Foto: Olof Elfverson

Visma och Castellum planerar att bygga ett nytt it-nav i Växjö. De vill bygga ett nytt storbygge på Storgatan vid I11, precis vid infarten till Växjö. Den nya byggnaden, som enligt tidsplanen ska vara inflyttningsklart 2020/2021, blir en ny samlingsplats för it-utveckling och innovation i Växjö. Visma blir en av hyresgästerna i det nya huset.

– Vi har många hyresgäster inom teknik och it och de står alla inför samma utmaning. Genom att flytta fram Växjös position som it-stad vill vi underlätta rekrytering i branschen. Vi ser flera andra fördelar med att samla tech-branschen. Inte minst för att vi skapar en plattform för innovation, ökar samverkan och utbytet bolagen emellan, men även bygger en naturlig arena för event i branschen, säger Jenny Rungegård, affärsområdeschef för Castellum i Växjö, i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt pressmeddelandet är målet att stärka Växjös position som it-stad och underlätta rekrytering. Den nya storsatsningen har fått namnet WeXO, där tre utvalda arkitektbyråer kommer att få ge förslag till utformningen.

– Det är en oerhört spännande och strategisk satsning som befäster Växjös starka position inom it och den digitala sektorn. Det här innebär att Castellum och Visma vill skapa en unik plats för framtida tillväxt och innovation, där många fler företag involveras, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons