Annons
Nöje

Nytt tema under Karl-Oskardagarna

Publicerad 6 mars 2017
Foto: David Elg, Smålandsposten
Foto: David Elg, Smålandsposten

Karl-Oskardagarna startade som en hyllning till de personer som lämnade Småland för att söka lyckan i Amerika. I år vill projektgruppen som arbetar med stadsfesten knyta samman dåtid med nutid och hylla de som gör samma resa, men som istället landar i Sverige.

Under måndagen hölls därför ett möte med företag och organisationer som vill engagera sig kring mångfald och kulturella möten i samband med Karl-Oskardagarna.

Annons

– Visionen kring vad vi vill att Karl-Oskardagarna ska utvecklas mot är tydlig, och ambitionsnivån hög, men vi är samtidigt ödmjuka inför det faktum att nya inslag måste få växa fram över tid och i samverkan med andra. Arbetet är precis påbörjat, det blir spännande att se var vi landar 2017, säger Växjö Citysamverkans vd Jenny Bäckström.

Under dagen avslöjades tre artister som kommer att uppträda under festivalen. Läs mer om det här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons