Annons

Nytt underlag för jättebygget i Växjö

Publicerad 6 november 2017

I mitten av oktober väntades Växjös kommunfullmäktige fatta beslut om att bygga ett nytt stads- och stationshus men socialdemokraterna yrkade återremiss och beslutet sköts upp.

Under måndagen hölls en presskonferens där kompletterande underlag presenterades i fem punkter som rörde bland annat renovering av nuvarande kommunhus, hyreskostnader och val av placering.

Annons

– Det nya stadshuset har väckt debatt och nu vill vi klargöra exakt vad vi föreslår, säger Per Schöldberg (C), kommunalråd.

Foto: White Arkitekter

Svaret på återremissen är över 300 sidor långt. Under presskonferensen sammanfattade blågröna politiker svaret och menade bland annat att ett nytt stadshus blir billigare än att renovera det nuvarande.

– Med det nya stadshuset får vi dessutom rum med 250 nya lägenheter i det nuvarande kommunhuset. Plus ett helt nytt resecentrum, säger Anna Tenje (M) kommunalråd.

Att rusta upp och stanna kvar i kommunhuset kostar, enligt de nya beräkningarna, 39,3 miljoner i årlig hyra. Att hyra det nya stadshuset, inklusive två tredjedelar av det så kallade vardagsrummet, kostar 35 miljoner kronor per år.

Foto: Nadia Hagberg
Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons