Annons

Nytt vinstår för Växjö Lakers

Publicerad 31 maj 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Växjö Lakers levererar nya fina siffror i sitt bokslut för säsongen 2016/17. Klubben visar ett positivt resultat för femte säsongen i rad. Bokslutet stannar på 28,6 miljoner kronor plus, men den stora vinsten beror på extraordinära händelser.

– Vi har sålt båda våra dotterbolag, ett på grund av omstrukturering i koncernen och det andra till ett externt bolag. Resultatet hänför sig till dessa försäljningar, säger vd Stefan Hörberg till klubbens officiella hemsida.

Annons

Kärnverksamheten har gått plus minus noll under säsongen. Samtidigt har omsättningen sjunkit från 160 miljoner kronor till 129 miljoner kronor. Det beror bland annat på att man inte spelade final den gångna säsongen. Samtidigt räknas inte omsättningen i de sålda dotterbolagen.

Biljettpriserna för säsongskort och enstaka matcher kommer att ligga kvar på samma prisnivå kommande säsong. Som Vxonews berättat tidigare blir också spelarbudgeten fortsatt 42 miljoner kronor.

Växjö Lakers aviserar inte heller några förändringar i styrelsen. Det innebär att Michael Marchal fortsätter som ordförande. I styrelsen sitter även Stefan Hörberg, Peter Iburg, Lars Lindberg, Cecilia Sandstedt, Mats Lundmark och Henric Olofsson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons