Annons

Så tycker Obama en hockeyspelare ska se ut

Publicerad 19 februari 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Den före detta Växjö Lakers-spelare Dennis Rasmussen ser ut som en riktigt hockeyspelare. Det tycker i alla fall USA:s president Barack Obama.

Dennis Rasmussen spelade tre säsonger i Växjö Lakers innan han gick över till Chicago Blackhawks i NHL. Laget vann Stanley Cup förra säsongen och enligt tradition blir vinnarlaget inbjudna till Vita Huset för att träffa USA:s president, rapporterar SR Kronoberg.

Annons

Laget gick igenom ett flertal säkerhetskontroller och fick en guidning i Vita Huset. Sedan satte de sig ner för att vänta in presidenten. När han kom in i rummet reste sig hela laget upp.

Rasmussen, som precis har sytt nio stygn över näsan fick en egen kommentar av Barack Obama.

– Han skrattade lite grann och sa att "det är precis så här man ska se ut när man kommer och hälsar på i Vita Huset. Så där ser en riktig hockeyspelare ut". Sedan började alla skratta. Han var riktigt rolig faktiskt och drog mycket skämt. Han var väldigt ödmjuk och trevlig. Det var kul att träffa honom, säger Dennis Rasmussen till SR Kronoberg.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons