Annons

Oenigt om nämndens siffror

Publicerad 14 februari 2017
Foto: MATS SAMUELSSON, PRESSBILD
Foto: MATS SAMUELSSON, PRESSBILD

I juni 2016 beslutade kommunfullmäktige att socialpsykiatrin skulle flyttas från omsorgsnämnden till nämnden för arbete och välfärd. I samband med detta meddelades även ett besparingskrav som nu möts av kritik från Socialdemokraterna, ordförande Oliver Rosengren ställer sig dock frågande till hur de politiska motståndarna räknat på ärendet.

I ett pressmeddelande kritiseras besparingskravet inom socialpsykiatrin av oppositionen, där man bland annat menar att överflytten innebär sammanlagt elva miljoner kronor mindre i budget för verksamheten. Martin Edberg (S), vice ordförande i nämnden för arbete och välfärd, menar att en besparingsplan med tillhörande konsekvensanalys lyser med sin frånvaro.

Annons

– Att bara med ett pennstreck spara på en av de mest utsatta grupperna i vårt samhälle är oansvarigt och på gränsen till ogenomtänkt. Jag har fortfarande efter åtta månader inte sett någon plan på hur besparingen ska gå till och fått olika bud från Oliver Rosengren om när den ska vara färdig, säger Martin Edberg (S), vice ordförande arbete och välfärd.

Kritiken bemöts av ordförande Oliver Rosengren (M) som bland annat tycker att oppositionens internkommunikation borde förbättras.

– Jag kan ju börja med att rätta uttalandet, det handlar om tio miljoner och inte elva – fördelat på två år. Flytten gjordes för att göra verksamheten mer effektiv, att inte två förvaltningar är inblandade i en och samma fråga blir självklart bättre rent ekonomiskt och organisatoriskt. En analys kommer och det har jag redan meddelat Martin, det verkar som att Socialdemokraterna har problem med kommunikationen och det är nog där de borde börja.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons