Annons

Offensiv Öhrn till Tingsryd

Publicerad 10 april 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Efter två allsvenska säsonger med defensiva uppdrag valde Daniel Öhrn att lämna Timrå för att få spela en huvudroll i norska Sparta Sarpsborg. Valet blev lyckat. Nu är den 24-årige centern tillbaka i allsvenskan för en säsong med Tingsryds AIF.

– Det har varit mycket tänkande, men sedan ringde Magnus förra veckan och presenterade Tingsryd som klubb. Jag har haft koll också. Jag har följt allsvenskan nära sen jag stack. Sista året i allsvenskan tyckte jag Tingsryd var ett av de jobbigaste lagen att möta. Därför kände jag direkt att det här blir roligt, säger Daniel Öhrn.

Annons

Under sin säsong i Norge har Daniel Öhrn snittat en poäng per match. Tanken är att han ska ta med sitt offensiva spel till allsvenskan.

– De har presenterat en stor roll för mig i truppen och jag är sugen på att pröva allsvenskan igen. Jag fick ett bra första intryck och det har bara förstärkts sedan det blev klart.

Daniel Öhrn kommer att ta plats i special teams och det har han verkligen inte något emot. Samtidigt känner han att de defensiva åren i Timrå gjort nytta.

– Det var jättebra för min karriär att jobba lite i sådana roller. Man kanske inte alltid tyckte att det var jätteroligt, men jag försökte jobba och inte gnälla.

Vilken position har du helst i powerplay?

– Att styra spelet med passningar är min styrka. Samtidigt ska jag försöka gå in och knäppa något skott också. Men jag har väl alltid gjort fler assist och haft en lite passa-först-mentalitet, säger Daniel Öhrn.

Timråprodukten är Tingsryds fjärde nyförvärv i vår. Sedan tidigare har klubben gjort klart med Mathieu Tousignant, Kim Tallberg och målvakten Andreas Ljunggren.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons