Annons

Offrar naturvärden för ny trafiksatsning

Publicerad 12 mars 2017
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

12,5 hektar av naturreservatet Fylleryd försvinner när Trafikverket drar igång vägbygget vid Fagrabäcksrondellen. Och trots att värdefull natur offras så står Miljöpartiet i Växjö bakom beslutet.

– Miljöpartiet har hela tiden funnits med i processen när Trafikplats Fagrabäck tagits fram. Vi känner väl till att det finns höga naturvärden i det reservat som ska upphävas, säger Cheryl Jones Fur (MP), ledamot i kommunstyrelsen till Smålandsposten.

Annons

VXOnews har tidigare skrivit om att en nyupptäckt grön sköldmossa, som skyddas av EU, kan sätta käppar i hjulet för bygget och att det nu inväntas svar från länsstyrelsen.

– Vi vet inte vad som kommer att hända efter detta. Länsstyrelsen får titta vidare. Det kan krävas kompletteringar. Kanske kan man flytta mossan ihop med träden, säger Cheryl Jones Fur till Smålandposten.

LÄS OCKSÅ

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons