Annons
Nöje

Ola Salo är tillbaka på musikalscenen

Publicerad 4 maj 2016
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

I morgon har musikalen ”Hedwig and the angry inch” premiär på Göta Lejon i Stockholm. Ola Salo, tidigare sångare i The Ark, är tillbaka på musikalscenen i rollen som Hedwig, en transperson och punkrockare.

– Jag har aldrig gjort en roll med så mycket tal i innan. Det är nästan två timmar och det är i princip en monolog, säger Ola Salo i en intervju med Gomorron Sverige på SVT.

Annons

Musikalens huvudperson Hedwig hamnar mellan att vara man och kvinna efter en misslyckad operation. Ola Salo kan känna igen sig i rollen.

– Även om jag inte anatomiskt, som Hedwig, är ett mellanting mellan man och kvinna så har jag själsligen alltid känt mig som en mellanexistens mellan man och kvinna, säger han till Gomorron Sverige.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/dHRs6ehixfM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons