Annons

Ölbryggare från hela landet i Växjö

Upptäck, dofta och smaka på öl från hela Sverige när ölfestivalen Stora Öl – Små bryggerier kommer till stan.
Publicerad 23 augusti 2017
Foto: Linnea Andersson, Pressbild
Foto: Linnea Andersson, Pressbild

Det är sjätte gången som Sveriges Oberoende Småbryggerier anordnar en egen ölfestival. Men det är första gången den hålls i Växjö.

– Festivalen blir ett unikt tillfälle för Växjöborna och folk i trakten att upptäcka ny öl och träffa bryggare från hela landet, säger Robert Helberg som är en av arrangörerna.

Annons

Tillsammans med två andra personer driver Robert Helberg Trädskogens bryggeri i Åryd. Och i år är det just Trädskogen som står värd för den vandrande festivalen.

– Vi ser fram emot att träffa besökarna. Vissa är inbitna ölnördar, vissa är nyfikna noviser och det är ett stort åldersspann.

Festivalen hålls på gamla regementet I11 i Kök11s lokaler och ett 20-tal medlemsbryggerier deltar i egen bar med olika fatöl.

– Vi tre på bryggeriet har dessutom gjort varsin ny öl som besökarna får betygsätta. Det blir onekligen en spännande tävling oss emellan.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons