Annons

Område utanför Växjö kan spärras av

Åryd • Publicerad 10 maj 2018
Smålandspostens arkivbild.
Smålandspostens arkivbild.Foto: Arne Nilsson

Förr användes giftiga ämnen som arsenik och tungmetaller som bly och kadmium vid glastillverkning, något som lett till att ett område på platsen där Åryds glasbruk låg spärrats av sedan en tid tillbaka.

Enligt P4 Kronoberg kan ytterligare ett område på platsen vara farligt för människor. En markundersökningen visar nämligen att ett område nära sjön är så pass förorenat att det kan komma att spärras av.

– Vi ska mäta metallhalten nu på ytan för att avgränsa området, det kommer inte att bli så att att man inte kan gå på de stigar som finns eller utmed sjön, men det finns ett område där man ska vara extra försiktig. Vi har bestämt att vi ska sätta upp en skylt, men inte bestämt ännu om vi ska spärra av området, säger Karin Eskilson, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Växjö kommun, till P4 Kronoberg.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons