Annons

Oppositionen vill bygga bostäder i Räppe

Publicerad 1 mars 2016
Foto: Pontus Stenros, Smålandsposten
Foto: Pontus Stenros, Smålandsposten

Som Vxonews tidigare rapporterat kan Räppevallen bli industriområde. Men det vill Socialdemokraterna i Växjö kommun sätta stopp för och i stället utreda om det istället finns möjlighet till att bygga bostäder på området.

Hemfosa Fastigheter AB har skickat in en begäran om en detaljplaneändring, för att kunna bygga 540 nya bostäder på området. Detta välkomnas av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som också vill se över möjligheterna att flytta idrottsverksamheten till en annan plats.

Annons

Att förse Växjö med fler bostäder anser kommunalråd Åsa Karlsson Björkmarker (S), vara den viktigaste utmaningen som kommunen står för.

– Därför borde vi med glädje välkomna initiativ att pröva byggnation på över 500 nya bostäder. Vi måste göra det vi kan för att fler bostäder ska bli verklighet, säger hon i ett pressmeddelande.

Hon får även medhåll av byggnadsnämndens vice ordförande, Tony Lundstedt, även han Socialdemokrat.

- Växjö har behov av mer verksamhetsmark, och det måste tillgodoses för att företag ska kunna etablera sig och växa här. Men det är synd att blockera bostadsbyggande på en tomt som lämpar sig väl för bostäder genom att lägga en industritomt precis bredvid. Kommunen har gott om egen mark som kan upplåtas för verksamhet utan att störa bostadsbyggande, till exempel i anslutning till reningsverket vid norra Jonsboda, säger han i ett pressmeddelande.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons