Annons

Oro sprids efter misstänkt övergrepp

Publicerad 17 augusti 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Föräldrar till barn på en förskola i Växjö har informerats om att övergrepp mot ett av barnen kan ha begåtts. Åklagare Emma Berge berättar för Smålandsposten att det finns en anmälan, men att misstankarna har försvagats.

– Jag kan inte gå händelserna i förväg. Men hade jag tyckt att det fanns substans i detta ärende och känt en oro för att något skett på en förskola, då hade ju tvångsåtgärder vidtagits, säger Emma Berge till P4 Kronoberg.

Annons

Kommunen informerade personal i måndags och de informerade sedan föräldrarna. Enligt Smålandsposten har informationen varit mycket knapphändig och tidningen skriver att det råder sträng sekretess kring ärendet.

– Det har kommit in en anmälan, vi har jobbat med den, det har försvagats. Jag tycker inte att föräldrar behöver känna någon oro, säger Emma Berge till P4 Kronoberg.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons