Annons

Osanna uppgifter från SD-politiker

Publicerad 4 mars 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Jan Lorentzson (SD) påstod att asylsökande med falsk yrkeslegitimation har jobbat i Folktandvården Kronoberg i regionfullmäktiges talarstol i onsdags, skriver Smålandsposten.

Han ska ha återkommit till frågan vid flera tillfällen under debatten och sagt att de påstådda flyktingarna ska ha köpt legitimationer i öststaterna. Han hävdade att han fått uppgifterna från chefen för folktandvården under ett möte i patientnämnden, där han är ledamot.

Annons

Men folktandvårdens chef tillbakavisar påståendet och hävdar att de inte råkat ut för en sådan händelse.

– Det är inte ens i närheten av något som jag skulle kunna ha sagt. Det är faktiskt förskräckligt att bli anklagad för att säga sådana saker som inte är sant, säger Annika Kahlmeter till Smålandsposten.

När Jan Lorentzson efteråt konfronteras av Smålandsposten erkänner han att han kan ha missuppfattat händelsen.

– Jag vet inte om jag påstod att det var fakta. Men visst, när det gäller om de var inne i verksamheten kan jag ha en felaktig minnesbild, säger han till tidningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons