Öster firar semester som serieledare

Publicerad 14 juli 2016

Öster kom till bortamötet mot Husqvarna som serieledare. Men också med vetskapen att man inte lyckades överlista HFF-målvakten Ivo Vasgec i lagens förra möte, trots en Österstraff på stopptid.

Mycket riktigt stod det även i kvällens match 0-0 efter första halvlek, men knappt tio minuter in i andra tvingades nämnda HFF-målvakt utgå på grund av skada. Efter det kom även Öster-målen.

I minut 71 fälldes Robin Strömberg i straffområdet och Björn Berglund placerade in 0-1 från elva meter. Några minuter senare var det dags igen, då nyss inbytte Richard Donkor gjorde mål efter hörna.

2-0-segern innebär att Öster toppar tabellen över uppehållet, och de har just nu fyra poäng ner till Landskrona, som möter Utsikten borta på söndag.