Öster förlorade nykomlingsmötet

Publicerad 5 maj 2017

Östers IF förlorade fredagskvällen bortamatch mot Brommapojkarna. BP vann matchen med 4-1 efter ett spektakulärt mål.

Öster inledde bra men hemmalaget kom in mer i matchen och i matchminut 17 drog Erik Figueroa, som tidigare bland annat spelat i Hammarby, till från egen planhalva. Bollen gick över Robin Malmkvist i Östermålet och via stolpen in i mål till 1-0.

Tio minuter senare kom två nya bakslag för Öster då Månz Karlsson blev utvisad efter en märklig situation i egna straffområdet. Brommapojkarna kunde sedan göra 2-0 på den efterföljande straffen.

Öster fick dock chansen att komma i matchen igen. Med några minuter kvar av halvleken fälldes Jonathan Levi i straffområdet och domarna dömde straff. Levi tog själv chansen och reducerade till 2-1. Innan halvlekens slut gjorde BP dock ännu ett mål.

I den andra halvleken höll BP i bollen och Öster fick jaga. Hemmalaget, som liksom Öster är nykomlingar i Superettan. utnyttjade att Öster tvingades spela med tio man och gjorde 4-1. Det blev också slutresultatet.