Annons

Öster kan gå 3,5 miljoner back

Publicerad 12 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Öster riskerar att gå miste om 3,5 miljoner kronor om året. Detta på grund av att Växjö kommun är missnöjda med hur Östers IF har skött om anläggningarna på Arenastaden.

Idag får Öster drygt 3,5 miljoner kronor per år av kommunen för att sköta om driften på bland annat Tipshallen och Värendsvallen. Avtalet går ut i september och Öster har fått veta att de inte ska förvänta sig att det inte blir någon förlängning.

Annons

– Fotbollsplanerna har inte skötts i den utsträckning vi tycker de ska skötas, på löparbanorna har det börjat växa gräs för att man inte hållit dem rena, ja allmän städning och i ordninghållande som vi inte tycker har fungerat, säger Jessica Råhlin, fritidschef i Växjö kommun till SR Kronoberg.

Hon menar också att det även drabbar andra hyresgäster som använder anläggningarna.

Men nu hoppas Östers nya ordförande Martin Jonasson att klubben ska nå en ny överenskommelse med kommunen, där de kan behålla driftbidraget. Kultur- och fritidsförvaltningen träffade under måndagen delar av Östers styrelse för en diskussion.

Martin Jonasson tycker att det är "olyckligt" att kommunen är missnöjd med skötseln och att de ska göra sin del av avtalet.

– På något sätt så måste vi då lösa underhållet och skötseln med någon form av avtal, och det kommer vi att göra, det är jag övertygad om, säger han till SR Kronoberg.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons