Öster kryssade mot GAIS

Publicerad 24 juli 2017
Dragan Kapcevic gjorde mål mot GAIS. Foto: Nadia Hagberg

En svag första halvlek. En riktigt stark andra halvlek. Öster inledde höstsäsongen med 2–2 borta mot GAIS.

Hemmalaget öppnade klart bäst och gjorde också matchens första mål. Efter en fast situation hamnade bollen framför Andreas Petersson som gjorde sitt andra mål för säsongen.

Östers tränare Thomas Askebrand var missnöjd efter första halvlek, men fick se ett annat lag i andra halvlek. Jonathan Drott och Isaac Shaze började vinna duellerna på mittfältet och därmed skapades också betydligt fler chanser framåt.

David Johannesson hade ett par vassa chanser, men kvitteringsmålet kom i stället genom Robin Östlind. Lars Fuhre slog en fantastisk crossboll och snabbe Östlind var kylig i avslutet.

Efter kvitteringsmålet fortsatte Öster trycka på och med dryga tio minuter kvar kom också segermålet. Nyförvärvet Dragan Kapcevic fick bollen på axeln efter en hörna och vändningen var ett faktum.

I slutminuten fick GAIS åter ett frisparksläge på kanten. Och precis som i första halvlek ledde det till mål. Anton Wedes frispark hittade inhoppande Alibek Aliev som nickade över Robin Malmkvist i Östermålet.