Annons

Öster lånar från Kalmar

Publicerad 23 januari 2018
Foto: Smålandsposten

Sebastian Crona lämnar Östers IF. Mittfältaren har köpt ut sig från kontraktet. Men redan några timmar efter att nyheten blev känd är hans ersättare klar. Öster lånar den 19-årige mittfältaren Calle Johansson från Kalmar FF under hela 2018. Han har gjort 22 allsvenskan matcher med klubben.

– Calle är en ung och spännande spelare. Han har redan samlat på sig en hel del allsvensk erfarenhet i Kalmar FF och i ungdomslandslagen och vi ser honom primärt som en central mittfältare, men som även är användbar och utvecklingsbar på flera mittfältspositioner. Calle är löpvillig, aggressiv, bolltrygg och har den profilen som vi vill ha på våra mittfältare. Calles ankomst innebär att vi får in en ung spelare med stor potential som skapar fler möjligheter och ännu bättre konkurrens i truppen, säger Matias Concha i ett pressmeddelande.

Annons

Öster väljer att samarbeta med rivalen Kalmar FF. Det är en nyhet som säkert inte uppskattas av alla fans.

– Jag ser till vad vår trupp behöver och ser till det som är smidigt och bra för oss. Någonstans måste man lägga saker bakom sig och blicka framåt. Det är fotboll vi bedriver och ibland måste man låna av varandra. Att det blev Kalmar beror på att läget var bra och smidigt och det är en spelare som passar oss, säger Matias Concha till vxonews.se.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons