Annons

Östers hemmapremiär spelas i Borås

Växjö • Publicerad 29 mars 2018 • Uppdaterad 3 april 2018
Foto: Andreas Nilelind

På grund av de senaste dagarnas snö och temperaturer är Myresjöhus Arena inte spelbar till Östers premiär på söndag mot Degerfors. Öster har försökt övertala Degerfors om att hitta ett nytt datum men bortalaget har vägrat. Nu blir det en annan arena för hemmamatchen - Borås Arena.

– Det blir match i Borås. Det är bestämt. Vi har gjort allt vi har kunnat. Vi har försökt på alla nivåer. Jag har pratat med deras tränare. Vi vill spela våra hemmamatcher på vår hemmaplan. Men Degerfors har vägrat. Degerfors är fullt medvetna om vad det här kostar Öster ekonomiskt och att de själva hade suttit i samma sits om de inlett på hemmaplan. Jag tycker det är brist på respekt, säger Östertränaren Christian Järdler till Smålandsposten.

Suzanne Hällström, vice ordförande i Degerfors, säger till tidningen att de har full förståelse för Östers inställning men att de behöver spela matchen på söndag eftersom uppladdningen varit mot påskhelgen och att deras sista träningsmatch ställdes in. Läs mer på Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons