Östers nyförvärv levererade direkt

Publicerad 3 augusti 2016

Förra veckan blev han klar för Öster. Under onsdagskvällen gjorde Daniel Ahonen sina två första mål i sin nya klubb. Både han och den andra sommarvärvningen David Johannesson inledde onsdagens cupmöte mot Myresjö/Vetlanda på bänken, men Ahonen fick chansen tidigt när Richard Donkor lämnade skadad.

Öster vann matchen med 5–0. Denis Velic inledde målskyttet efter 36 spelade minuter. Resultatet stod sig till paus. Efter fem minuter av andra halvlek gjorde Daniel Ahonen sitt första Östermål med en chipp i friläge efter passning från Jonathan Drott. Samme man assisterade senare även Robin Östlind till 3–0.

David Johannesson fick hoppa in i andra halvlek och hade bara spelat en kort stund när han var med i 4–0-målet. Östlind passade Velic som väggpassade med Johannesson. Han hittade till Ahonen som gjorde sitt andra för kvällen. Innan matchen var över hann också Johannesson spräcka sin Östernolla genom att sätta 5–0.

Efter den stabila segern är Öster vidare till andra omgången i Svenska cupen. Där väntar hemmamöte med Gais. Vinnaren tar plats i gruppspelet nästa vår.