Annons

Östers satsning får pris

Publicerad 27 april 2017
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Öster i Samhället får Länsförsäkring Kronobergs hållbarhetspris för arbetet med att skapa ett socialt hållbart samhälle för barn och ungdomar i Växjö.

– Vi vill uppmuntra initiativ som skapar förutsättningar för trygghet, kamratskap och bättre hälsa och ger en meningsfull fritid för våra barn och unga, säger Beatrice Kämpe Nikolasson, vd på Länsförsäkring Kronoberg.

Annons

Motiveringen till priset lyder:

På ett språk som alla förstår har pristagaren gjort en stor satsning för barn och ungdomar. Genom att skapa välbesökta mötesplatser för alla, på tidpunkter när det som mest behövs, har de bidragit till att minska utanförskapet och öka tryggheten. Ett fantastiskt och långsiktigt engagemang som skapar möjligheter för framtiden. Årets pristagare är så mycket mer än bara fotboll.

Johan Kåberg, styrelseledamot i Östers IF, tog emot priset som är på 10 000 kronor som kan användas till vidareutveckling av verksamheten.

– Tillsammans skapar vi en förening som inte bara utbildar och fostrar fotbollsspelare utan människor som främjar integrationen i samhället. Det är härligt att det vi gör blir så uppmärksammat, säger Johan Kåberg i ett pressmeddelande.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons