Annons

Ouppklarade mordbränder i Växjö

Publicerad 17 januari 2018
Stora branden vid klubbstugan i Braås.
Stora branden vid klubbstugan i Braås.Foto: Carl Carlert

Flera bränder, som rubriceras som mordbrand, har skett i Växjö det senaste halvåret utan att klaras upp av polisen. Så sent som under natten till måndags anlades två bränder på Teleborg, en på Stallbackens förskola och en på jättebygget på Framtidsvägen. Nu lägger polisen mer kraft på utredningarna och ska undersöka personer som tidigare har dömts för anlagda bränder, skriver Smålandsposten.

– Vi undersöker folk som tidigare anlagt bränder och ser vad de har ägnat sig åt. De här senaste bränderna har vi kunnat lägga kraft på. Tidigare mordbränder som inträffat har vi inte haft resurser att lägga ned något större arbete på med tanke på resurserna i grova brottsgruppen. Just nu är det lågt inflöde med akuta ärenden och frihetsberövade, säger Marcus Gustavsson, chef för polisens grova brottsgrupp i Växjö, till Smålandsposten.

Annons

I slutet av december totalförstördes Braås Gois:s klubbstuga i en brand. Polisen hittade en flaska med brännbar vätska i närheten. Dessa är bara tre av flera bränder det senaste tiden som inte har klarats upp. Läs mer om fler bränder här.

TIPSA VXONEWS! Maila oss på tips@vxonews.se eller skriv ett meddelande på Facebook.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons