Annons

Överenskommelse om Växjörondell

Publicerad 7 mars 2017
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten

Växjö kommun har kommit överens med Trafikverket om ett medfinansieringsavtal för ombyggnation av Fagrabäcksrondellen. Avtalet innebär att kommunen kommer betala ett fast belopp på 78 miljoner kronor av den totala kostnaden som i nuläget uppgår till 284 miljoner kronor.

Under en längre tid har de båda parterna arbetat för en lösning av den besvärliga trafiksituationen vid den östra infarten till Växjö och nu har ett medfinansieringsavtal tecknats. Kommunen kommer att lägga 78 miljoner kronor av den totala kostnaden och förhoppningen är att den nya lösningen ska bidra till minskad köbildning på både det kommunala och statliga vägnätet.

Annons

– Jag är mycket nöjd och det har varit en konstruktiv förhandling, både med Trafikverket och över blockgränserna. Det är en viktig fråga för boende och trafikanter i området, men också för hela Växjö, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Med den föreslagna trafiklösningen kommer också intrånget i Fylleryds naturreservat att minimeras, även bullerskydd planeras för att förbättra boendemiljön.

– Att komma till bukt med problemen är mycket angeläget, avtalet innebär även ett fast belopp vilket är bra för våra skattebetalare, säger kommunalrådet Åsa Karlsson Björkmarker (S).

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons