Annons

Överföll och misshandlade kille med glasflaska

Publicerad 2 juni 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

En 18-årig man döms av Växjö tingsrätt till 220 timmars samhällstjänst för rån. Han ska också betala skadestånd på 20 950 kronor till offret.

Det var den 7 november förra året som en kille blev överfallen och rånad på vägen hem. Offret hade passerat McDonalds och där såg han ett gäng ståendes med en man som han kände igen sedan tidigare.

Annons

Gänget började följa efter killen och överföll honom senare, nära offrets hem. Personerna hade maskerat sig genom att dra ner luvorna över ansiktet. En gängmedlem tilldelade det första slaget i ansiktet, sedan hoppade resten av gruppen på honom och delade ut flera slag och sparkar i ansiktet och kroppen när han låg ner på marken. Gruppen avslutade det hela med att krossa en glasflaska mot hans huvud. De började sedan söka igenom killens fickor och kom över 200 kronor i kontanter samt hans plånbok och körkort.

Det utpekade gärningsmannen nekar till brott och menar att han inte har något med händelsen att göra. Hade fängelse valts som påföljd hade straffet blivit på nio månader.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons