Annons

P-platser försvinner i centrala Växjö

Publicerad 3 januari 2018
Arkivbild från Smålandspostens arkiv.
Arkivbild från Smålandspostens arkiv.Foto: Filip Sjöfors

Det händer mycket vid stationsområdet i centrala Växjö. Förarbetet inför byggnationen av det nya stads- och stationshuset pågår för fullt och flera gator i närheten har stängts av i omgångar.

Under onsdagen stängdes korsningen Norra Järnvägsgatan/Kungsgatan och den 15 januari stänger man Norra Järnvägsgatan hela vägen från nuvarande resecentrum bort mot Tegnérkyrkogården. Avstängningen innebär också att parkeringen mellan Norra Järnvägsgatan och Kafé de luxe stängs av för allmänheten. Detta gäller dock inte de fasta parkeringsplatserna.

– Vi har gjort en uppgörelse med ägaren till parkeringen vilket innebär att vi kommer att se till de som har fasta parkeringsplatser kommer att komma åt sin parkering. Men allmänheten stängs ute från parkeringen, säger David Johansson, projektledare för Stationsområdet på Växjö kommun, till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons