Annons

Han är Växjö Lakers viktigaste spelare

Publicerad 3 februari 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Petter Rönnquist, expert C More

”Richard Gynge. Den pålitligaste spelaren i laget och den perfekta radarpartnern för att garantera Robert Roséns produktion och genialitet.

Annons

Han är loket i Växjös leading line, som ger allt även om det inte studsar rätt.

Det som sticker ut mest i den totala poängskörden på 40 poäng är att hela 33 pinnar kommit i Even Strenght. Han utklassar samtliga i SHL och leder stort. Närmst är Brynäs Greg Scott på 25P Even Strenght.

Tvåa i SHL:s poängliga till trots så är det hans arbetsmoral som gör honom viktigast. Ettrig som en jävla Borderterrier nosar han upp målchanser och lösa puckar varje byte.

En annan grej som imponerar är hans skottvillighet. Med hela 219 skottförsök är han särklass bäst i Växjö och i toppen av SHL.

Hans ödmjuka och nästan blyga stil i intervjuer gör att man bara önskar en sådan spelare all lycka.”

Anders Öman, tidigare vd i Växjö Lakers

”Rent allmänt tycker jag alltid att målvakten är lagets viktigaste spelare, följt av en stark centrallinje som kan spela det spel ledningen vill spela. Dvs backar och centrar. Tittar man på Lakers så gäller samma sak.

Nihlstorp/Steen är de viktigaste. Tyvärr tycker jag inte målvaktsspelet kommit upp i den klass jag hade förväntat mig. Nu beror det på flera orsaker framför allt tycker jag det defensiva spelet haft brister under större delen av säsongen. Ledningen har inte hittat receptet för ett starkt boxplay och i skrivande stund ligger laget sist i denna så viktiga spelform. Förutsättningarna är så goda att det inte ska behöva vara så men på något sätt har det smugit sig in en osäkerhet som visar sig från gång till annan genom tappade markeringar och helt obegripliga positioneringar. Jag tror det beror på en övervilja från spelarna. Grunden till detta tror jag i år är ett något svagare målvaktsspel. Spelarna blir osäkra och överkompenserar i god vilja.

Efter målvakten så är det alltid viktig med en ledande offensiv spelare, en spelare som kan skapa självförtroende i hela gruppen och ge de andra något att ta rygg på. Finns inte den kvaliteten så blir det ett måste att hålla tätt bakåt.

Och då kommer vi tillbaks till målvakten som kan vinna matcher åt sitt lag.”

Annons

Uffe Bodin, chefredaktör hockeysverige.se

”I sådana här fall är det brukligt att svara målvakten, men i fallet med Växjö tänker jag motstå frestelsen att ta den enkla vägen ut. Jag tycker nämligen att Cory Murphy är viktigast för Lakers. När han spelar som bäst tenderar även laget att vara som bäst. I år har Murphy inte varit lika framstående som fallet var under det mästerliga fjolåret och det har verkligen märkts på lagets ojämna insatser. Kanske saknar han Noah Welch vid sin sida, men samtidigt tror jag att Welch saknar Murphy ännu mer uppe i Ö-vik.”

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons