Annons

Panelen om Taif mot Leksand

Publicerad 11 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

I morgon spelas första matchen mellan Taif och Leksand. Bäst av tre ska avgöra vilket lag som får SHL-kvala mot Modo. Kan Taif resa sig efter förlusten mot AIK? Taiftyckarna svarar.

Björn Oldéen, programledare på C More

Annons

Jag tror absolut Tingsryd reser sig och gör dem det kan jag inte se att dalamotstånd ska kunna stå i vägen för ett direktkval mot Modo.

Spelmässigt är det inget tvivel om att TAIF är det bästa laget kvar från HockeyAllsvenskan, men nyckeln ligger just i att kunna ställa om efter den här kraftmätningen med AIK.

Anledningen till jag tror de klarar det, är att det här laget har ett sånt sjukt driv och sammanhållning. Besvikelse idag och i morgon, men på lördag kommer Sundqvists gäng vara på tå igen.

Och Leksand har inte offensiv nog att luckra upp den grön-vita försvarsmuren.

Lisa Bengtsson, bloggare på Vxonews och fästmö till Niklas Enberg

Lagmaskinen TAIF har bevisat gång på gång att de kan resa sig och ta sig an vilka utmaningar som helst och jag tror att lagmoralen kommer bära dem vidare ännu en gång. Det faktum att de nu får ta en omväg genom Dalarna är tråkigt men på ett sätt inte så förvånande, årets TAIF är ett krigargäng. De täcker skott och kämpar med en obeskrivlig förmåga och kommer förhoppningsvis att förstärka årets skickliga krigarinsats genom att ta den svåra vägen till SHL. Jag tror och hoppas att Småland segrar mot Dalarna och min puls kommer fortsätta slå i ett rasligt tempo under några kommande veckor.

Erik Jakobsson, ordförande i Gröna Brigaden

Ja, det kan TAIF absolut göra! Om man ens kan säga att TAIF varit nere? Visst förlorade man mot AIK, och visst var det tufft, men det var fem riktigt välspelade och stenhårda matcher. Kanske var det rent av några av de bästa matcher TAIF någonsin spelat. Nu står Leksand på tur, ett Leksand som är på gång och som har spelat bra. Men TAIFs fina spel, den höga kapaciteten finns kvar. Jag är dessutom säker på att denna trupp inte är knäckt, jag tror faktiskt inte att något kan knäcka dessa killar överhuvudtaget. Det kommer bli stenhårt, det kommer krävas att alla gör vad de ska. Men TAIF segrar. Leksand har inget att hämta i NGA!

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons