Annons

Pappa hindrade flicka från att sova

Publicerad 15 april 2016
Foto: Lars-Goran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Goran Rydqvist, Smålandsposten

En 48-årig man i länet åtalas för grov fridskräning vid Växjö tingsrätt, misstänks för att både fysiskt och psykiskt misshandlat sin minderåriga dotter under en längre tid.

Flickan som är i skolåldern har berättat i flera polisförhör om att hennes pappa har utsatt henne för misshandel och olika bestraffningar under en längre tid. Pappan ska bland annat ha tvingat henne att stå på ett ben under en längre tid, hindrat henne från att sova på natten och om flickan somnade tvingade han henne att vara vaken en natt till. Han ska även ha slagit och sparkat mot henne samt puttat in henne i element och kylskåp.

Annons

Allt som flickan hade blivit utsatt för uppdagades i höstas när berättade i skolan att hennes pappa hade slagit henne i magen så att hon kräktes flera gånger. Skolpersonalen larmade då socialen i Alvesta direkt.

Rättegången mot pappan beräknas ta två dagar och kammaråklagare Emma Berge anser att hon har stark bevisning. I stämningsansökan nämner hon sex fall av fysisk och psykisk misshandel mot flickan, skriver Smålandsposten.

Den 48-åriga mannen nekar till alla anklagelser.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons