Annons

Parkeringsproblem på söder

Publicerad 1 mars 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

När nya bostäder och kontorslokaler byggs på stationsområdet i Växjö kommer parkeringssituationen för besökarna till Växjö Lasarett att förvärras ännu mer. Redan nu får besökarna räkna med att lägga en halvtimme på att hitta parkering och även med ett parkeringskort är man ändå inte garanterad en parkeringsplats.

För att lösa det ska kommunfullmäktige i Mars ta ställning till ifall en ny tidsbegränsad parkering ska införas närmast centrallasarettet och ifall gratisparkeringarna i närheten ska försvinna.

Annons

Men detta skapar istället en värre parkeringssituation för de boende i området på söder, skriver Smålandsposten.

Christina Lavett bor på Wennerbergsgatan och tycker att en boendeparkering till bostadsrättsföreningen hon tillhör vore en bra idé.

– Jag har haft frågan om boendeparkeringar uppe i vår förening. Om belastningen fortsätter att öka måste man hitta en sådan lösning, det är rimligt tycker jag, säger hon till Smålandsposten.

I dag råder det parkeringsförbud på vissa gator på söder, något som Växjö kommun ska se över. Magnus Nykvist, trafikingenjör på Växjö kommun menar att det kan frigöra 200 till 250 parkeringsplatser.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons