Annons

Partiet agerar efter avslöjandet

Växjö • Publicerad 9 april 2018
Foto: Daniel Svensson

Nils Sjöqvist Axelsson, ordförande i Sverigedemokraterna i Växjö, har tidigare haft samröre med högerextrema kretsar. Nyheten, som Smålandsposten avslöjade under måndagen, har väckt stor uppståndelse, inte minst i partiet.

Under sitt besök i Kronobergs län kommenterade riksdagens andre vice talman, Björn Söder (SD), uppgifterna kring Sjöqvist Axelssons förflutna och att partiet godkänt honom som etta på partiets kommunlista till Växjö.

Annons

– Utifrån vad jag har läst kan jag säga att det är tveksamt till att man skulle ha godkänt honom om man hade haft vetskap om det. Det återstår att se vad partiet kommer att vidta för åtgärder, säger Björn Söder till Smålandsposten.

Han säger också att han förutsätter att det utreds av medlemsutskottet. Även Tobias Lindgren, ordförande för Sverigedemokraterna Kronoberg, säger att de kommer att titta närmare på ärendet.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons