Annons

Partiledaren skrattar åt Växjöpolitikern

Växjö • Publicerad 18 april 2018
Foto: Tomas Löwemo

Nils Sjöqvist Axelsson, ordförande i Sverigedemokraterna i Växjö, har tidigare haft samröre med högerextrema kretsar. Nyheten, som Smålandsposten avslöjade under i början av april, har väckt stor uppståndelse, inte minst i partiet.

Nu tar även partiledare Jimmie Åkesson avstånd från klippet där Nils Sjöqvist Axelsson står framför slottsruinen i Växjö och talar om extremhögerrörelsen Northern brothers budskap. I Aftonbladets webbsända tv-program Partiprogrammet skrattar han när han får se filmen.

Annons

– Är det på riktigt? Jag träffade honom när jag var på besök i Kronoberg. Men jag blev väldigt förvånad över det här. Han stod inte och spände musklerna då. Har man såna värderingar ska man inte vara med i vårt parti, sa Jimmie Åkesson (SD) till Aftonbladet enligt Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons