Annons

Partistödet gick till barkvällar

Publicerad 14 juli 2017
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

Varje parti som har en plats i Växjös kommunfullmäktige är berättigade till pengar, en summa som varierar beroende på hur många mandat partiet har. Pengarna ska användas för att stärka partiets ställning i den kommunala demokratin och partierna är skyldiga att redovisa vad de gjort för partistödet. Enligt Smålandsposten är det stora skillnader mellan partierna. Moderaterna har skickat en stor del till Regionförbundet medan Miljöpartiet har anordnat barkvällar på Kafé de luxe.

– Jag tycker det är ett bra sätt att diskutera politik och inspirera väljare, säger Cheryl Jones Fur (MP), gruppledare för Miljöpartiet i Växjö, till Smålandsposten.

Nästan alla partiet har avsatt pengar till nästa års valfond för att bedriva valkampanj. Läs mer om hur mycket stöd partierna i Växjö får och vad de gör med pengarna här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons