Annons

Passkaoset fortsätter i Växjö

Växjö • Publicerad 22 maj 2018
Foto: Per-Erik Sandebäck

Väntetiden för en passansökan på polisstationen i Växjö är uppemot två månader lång. Varje dag bildas det köer till polishuset för de som hoppas få till en drop in-tid.

– Vi har en passhantering som är anpassad för Kronobergs län, men man stänger eller minskar passtiderna på andra stationer i södra Sverige. Då kommer hundratals människor att flockas till närmaste polisstation med drop-in tider, och då var det vi som var närmast. Det är inte vi rustade för här i Växjö, säger poliskommissarie Ola Severinsson till Smålandsposten.

Annons

Polisen har tvingats göra flera åtgärder för att situationen ska bli bättre. Antalet bokningsbara passansökningstider har ökat, samtidigt som drop in begränsats till 50 per dag.

– Det är en åtgärd som vi har tvingats att göra, vår situation blev helt ohållbar, säger poliskommissarie Ola Severinsson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons