Pasta med oxfilé i krämig senapssås
Hej, Linas Kök här!
Pasta är inte bara gott, det kan vara festligt också. Vi är vanemänniskor och lagar ofta samma slags pastarätter, dvs köttfärssås. Varför inte göra det lite lyxigare! Pasta med skaldjur eller fisk, pasta med kött, ja det mesta går att servera med pasta. Dessutom är det smidig mat att laga. Den här pastarätten är både lyxig och jättegod. Tänk dig denna rätten en fredag kväll med lite gott rött vin. En fullträff, som dessutom bara tar 30 minuter att laga. Till såsen använder jag smetana i stället för creme fraiche eftersom den är lite fetare och blir krämigare i såsen.
Ingredienser till 4 portioner
Tid: ca 30 min
▪ 500 g oxfilé
▪ 1 solo vitlök
▪ 2 bananschalottenlökar
▪ 100 g champinjoner
▪ 1 msk hackad färsk basilika
▪ 1 dl vitt vin
▪ 1 dl steksky
▪ 2 tsk dijonsenap
▪ 1 dl smetana alt creme fraiche
▪ 2 dl grädde
▪ salt
▪ peppar
▪ Tillbehör
▪ Parmesanost
1 Koka pastan.
2 Skär champinjonerna i skivor och hacka vitlök och schalottenlök grovt.
3 Fräs svampen i smör.
4 Tillsätt lök, vitlök och hackad basilika.
5 Fräs allt tillsammans utan att löken får färg.
6 Tillsätt vinet och låt koka in till hälften.
7 Slå på smetana och grädde.
8 Koka upp och låt sjuda tills såsen blivit krämig. Red med maizena om du önksar tjockare sås.
9 Smaka av med salt och peppar.
10 Skär köttet i knappt 1 cm tjocka skivor.
11 Halstra köttet hastigt runt om i smör. Lägg köttet på ett fat.
12 Deglasera pannan med 1 dl vatten och häll stekskyn i gräddsåsen.
13 Vänd ner köttet i såsen och låt ligga nån minut.
14 Servera med pasta al dente och riven parmesanost.
Här hittar ni alla recept från Linas kök
Lina Ländin