Annons

Patient avled efter försenad diagnos

Publicerad 21 december 2017
Foto: Smålandsposten

Region Kronoberg har, efter förnyad utredning, anmält sig själva enligt Lex Maria, angående en händelse där en patient avled till följd av en fördröjd infektionsdiagnos.

Anmälan gäller en patient som sökte vård för huvudvärk, förkylning och ont i öronen i maj 2017. Då konstaterade man hörselgångsinflammation, och behandling påbörjades.

Annons

Men tillståndet förvärrades snabbt och trots att patienten försökte kontakta vårdcentral och olika akutmottagningar fick denne ingen ny bedömning förrän tillståndet förvärrats ytterligare efter ett par dagar. Då hade infektionen spridit sig och medfört en blodförgiftning och hjärnskada som trots intensivvård ledde till att patienten avled.

Ärendet har tidigare behandlats av IVO, inspektionen för vård och omsorg. Men nu lämnar chefsläkaren ärendet till IVO igen. ”Detta för att delge övrig vård och omsorg de insatser som gjorts och planerats för att minimera risken för upprepning.” skriver Region Kronoberg.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons