Annons

Perrelli petas från toppuppdraget på SVT

Publicerad 3 februari 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Efter Aftonbladets artikel förra veckan om hur Charlotte Perrellis reklamuppdrag för Comviq bryter mot SVT:s policy fråntas hon nu rollen som programledare för Melodifestivalen. Tanken var att artisten från Hovmantorp skulle leda festivalens deltävling i Malmö tillsammans med Gina Dirawi.

Anledningen att hon nu petas från uppdraget är att Perrelli gör reklam för Comviq samtidigt, något som inte går ihop med SVT:s policy. I avtalet mellan parterna finns det inskrivet vilka reklamuppdrag Charlotte Perrelli har och det har godkänts av SVT. I ett pressmeddelande från SVT förklarar kanalen att de missade tidsperioden för reklamkampanjen och att hon inte längre får programleda deltävlingen.

Gina Dirawi kommer därmed få leda programmet själv. Perrelli kommer dock dyka upp i tv-rutan under Melodifestivalen, men som artist där hon kommer få en utökad roll i programmet, säger hon enligt pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons