Annons

Personal kritiseras efter spädbarns död

Växjö • Publicerad 17 april 2018
Foto: Per Jodenius

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, riktar allvarlig kritik mot vårdgivare och förlossningspersonal på lasarettet i Växjö i samband med att ett kvinna förlorade sitt barn vid förlossningen förra året.

Enligt Smålandsposten ska kvinnan ha sökt sjukvården vid ett flertal tillfällen då hon kände oro för fostrets välmående och tillväxt under graviditeten. Kvinnan upplevde också att hon inte fick tillräcklig information under förlossningen och vid återupplivningsförsöken av barnet.

Kritiken från ivo handlar dels om att kvinnan inte fick någon handlingsplan när hon sökte vård för minskade fosterrörelser men också om att förlossningen forcerades. Smålandsposten skriver att barnmorskans handlande hade ”allvarliga brister” och att denne borde tillkallat läkare genast när födseln inte gick som väntat. Läkaren får i sin tur kritik för att dennes journalföring anses dålig.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons