Annons

Personal protesterar efter chefens avgång

Publicerad 25 januari 2018
Foto: David Elg

Efter bara en termin avgår Kulturskolans chef Magnus Birgersson. Under torsdagen ställde personalen därför in alla lektioner i protest mot den brist på kommunikation som råder. De har också ställt in engagemanget på Kulturnatten i Växjö.

– Vi är väldigt upprörda, vi har hållit krismöte här i eftermiddag. Beslut om nya organisationer som påverkar verksamheten tas ovanför huvudet på vår chef. Ingen vet något, allt är luddigt, säger pianopedagogen Helene Olaison till Smålandsposten.

Annons

När Smålandsposten frågar fiolpedagogen Anna-Carin Sundén om varför hon tror att Magnus Birgersson valt att lämna säger hon:

– Jag tror inte att han har fått svar på sina frågor. Vi har en väl fungerande verksamhet, en chef vi trivts med och självmant säger han upp sig efter en termin. Cheferna på kommunen tar oss inte på allvar.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons