Annons

Personal rädda för nedläggning

Publicerad 24 februari 2018
Foto: Olof Elfverson

Möbeljätten Furniturebox lämnar sitt lager i Räppe och har i stället byggt ut lagret i Lammhult dit verksamheten flyttar. Nu oroar sig personalen över att Lammhultslagret kan vara hotat av nedläggning.

– Jag har det inte svart på vitt, men om man jobbat inom lager så vet man vad mindre leveranser betyder. Jag tror att de kommer att lägga ner i Lammhult och flytta allt till Helsingborg där de just nu är överbelastade, säger en person som Smålandsposten varit i kontakt med.

Annons

När beskedet om flytten kom i december jobbade tre personer i Räppe. Sedan dess har företaget lagt flera varsel om uppsägning av personal.

”Vi ser kontinuerligt över möjligheten att förbättra vår verksamhet. Lammhult, precis som våra övriga logistikcenter, är löpande under utvärdering för att säkerställa att vi kan leverera bästa möjliga kundupplevelse. Inga beslut gällande förändringar i Lammhults fortsatta verksamhet är tagna”, skriver Christian Eriksson, vd på Furniturebox, i ett mail till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons