Annons

Pesonen klar för Växjö Lakers

Publicerad 11 juli 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

35-årige forwarden Janne Pesonen är klar för Växjö Lakers. Han blir den sista pusselbiten i lagbygget inför säsongen 2017/18 och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Växjö Lakers.

– När jag fick höra att Växjö var intresserade av mig pratade jag med tränaren och insåg att det här passar mig perfekt. Därefter var det inget svårt beslut för mig att ta. Växjö är ett topplag som jag verkligen ser fram emot att spela i, säger Janne Pesonen till kubbens hemsida.

Annons

Han vann VM-guld med Finland 2011 och har spelat i NHL, AHL och KHL.

– Janne har till absolut största delen av sin karriär spelat på kanten men under några relativt långa perioder vikarierat som center. Både vi och Janne har tyckt att de här perioderna sett så bra ut att vi i det här läget vill ge det en ordentlig chans på mer permanent basis. Janne är alltså den centern vi har sökt ett tag, säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons